Certificat de garanție și date tehnice

CERTIFICAT DE GARANȚIE


Cumpărator                                                                                                                                                 

Factura/Data                                                                                                                                                

Produse                                                                                                                                                       

                                                                                                                                                                  


Vă rugăm să păstrați prezentul Certificat de Garanție și Factura primită la cumpărare pentru eventualele reclamații privind calitatea care pot fi adresate firmei noastre în perioada de garanție. Prezentul Certificat de garanție vă asigură toate drepturile conferite de legislația în vigoare (Legea nr.449/2003, Ordonanța Guvernului României nr. 21/1992, Legea 296/2004 și alte prevederi legale).


Termenul de garanție oferit de SC PONY SRL, cu sediul în Str. Valea Adânca nr. 35, Mediaș jud. Sibiu ROMÂNIA, înregistrată la Registrul Comerțului Sibiu sub nr. J32/441/1991, CUI RO803956, este corespunzător duratei medii de utilizare a produsului și se acorda pentru deficiente neimputabile consumatorului în ceea ce privește manopera inclusă în produs, respectiv rezistența îmbinărilor/asamblărilor prin cusătură, lipire sau nituire, după cum urmează:

 • Frâu - 2 ani
 • Chingă - 1 an
 • Martingală -2 ani
 • Curele scăriță - 6 luni
 • Dârlog - 6 luni
 • Șa călărie - 2 ani
 • Căpăstru textil/piele - 2 ani

Suplimentar se acordă un termen de garanție de 10 ani de la data achiziționării produsului pentru deficiențe neimputabile consumatorului pentru scheletul de plastic din interiorul șeilor de călărie.

Garanția comercială nu afectează drepturile legale ale cumpărătorului conform legilor aplicabile în Romania. Nu acordăm garanție pentru articolele de călărie folosite la acrobații sau cascadorii.


Modalități graduale de asigurare a garanției:

 1. repararea produsului;
 2. înlocuirea produsului cu un produs identic dacă acesta nu poate fi reparat sau, dacă nu este posibil, cu un produs similar, cu acordul clientului;
 3. restituirea contravalorii produsului.

Situații de pierdere a garanției:

 • nerespectarea recomandărilor de întreținere și exploatare;
 • căzătura accidentală sau provocată a calului echipat;
 • lovirea șeilor de călărie;
 • folosirea voită sau accidentală a soluțiilor/cremelor/unsorilor necorespunzătoare care atacă componentele produselor;
 • cumpărătorul a instalat și folosit în mod defectuos echipamentul de călărie.


Respectivul produs se returnează la adresa firmei: Mediaș, str. Valea Adânca nr. 35. Pentru acordarea garanției este necesară respectarea instrucțiunilor de întreținere și exploatare. Instalarea produselor se face de către cumpărător. Reamintim cumpărătorilor că echitația este o modalitate de petrecere a timpului liber pentru care vă recomandam precauție și instructaj profesionist. Daca nu sunteți de acord cu condițiile prezentei garanții puteți returna produsul în termen de maxim 30 zile de la achiziționarea sa, cu condiția ca acesta să nu fi fost folosit.


Asigurăm în condiții convenabile ca preț service în perioada de garanție și post garanție a articolelor de echitație achiziționate de la firma noastră.


Mărime


Articolele de echitație se execută în funcție de dimensiunile comunicate de client. Îi rugam pe clienții noștri să acorde o importanță deosebită mărimilor. Dacă respectați întocmai indicațiile primite de la producător despre măsurarea deschiderii șeii veți obține o valoare care garantează confecționarea unei șei perfect adaptate spinării calului, evitând astfel rănirea animalului mult iubit. Deschiderea șeii se situează între 26 și 36 cm. Mărimea șezutei poate fi 17", 17,5" și 18" - ea va fi identificată în funcție de mărimea șezutului călărețului. De asemenea, este foarte utilă măsurarea circumferinței burții calului pentru obținerea mărimii chingii și, nu în ultimul rând, informații despre rasa calului ne sunt foarte folositoare în confecționarea frâului. În cazul comenzilor mari, măsurarea cailor poate fi făcută la sediul clientului de către un reprezentant al firmei noastre.

 

Recomandări de exploatare a articolelor destinate călăriei


Întrucât articolele de echitație sunt destinate practicării unui sport care implica riscurile sale specifice, vă rugam să acordați o atenție deosebita acestor recomandări, astfel încât să folosiți în condiții de siguranță deplină aceste produse. Nu ezitați să ne contactați pentru orice nelămurire.

Recomandăm practicarea acestui sport sub îndrumarea unui profesionist.

Atenție! Aceste produse nu sunt recomandate persoanelor care prezinta alergii la pielea tăbăcita.

Atenție! Recomandăm purtarea caștii de protecție și a vestei de protecție.


Alegerea echipamentului


Recomandăm ca echipamentul de călărie să fie ales:

 • în concordanta cu dimensiunile corporale ale calului și călărețului;
 • în mod adecvat probei de călărie (dresaj, obstacole, agrement etc.);
 • corespunzător aptitudinilor și vârstei călărețului.


Întreținere (curățare și îngrijire)


Pielea, ca și celelalte materiale din care sunt confecționate articolele de călărie, se uzează în timp. Pentru a prelungi durata de viată a echipamentului, examinați-l cu atenție înainte și după fiecare întrebuințare.

 • Curățați și examinați echipamentul minim la 30 zile.
 • Curățați cu glicerina sau săpun de piele ștergând toata transpirația, parul și murdăria după care ungeți cu ulei special pentru piele (evitați folosirea altor uleiuri).
 • Spălați și lustruiți accesoriile metalice după folosire
 • Nu se recomandă uscarea rapida a pielii (la soare sau în căldură excesivă).
 • Nu este recomandat ca articolele din piele să fie înmuiate în ulei sau să se aplice ulei fierbinte pe ele.
 • Verificați rezistenta harnașamentului în momentul achiziției precum și la fiecare întrebuințare


Depozitare și transport


Recomandăm ca articolele de echitație să fie depozitate în încăperi uscate, aerisite, fără animale rozătoare, ferite de intemperii, cu temperatura între 10 și 25 grade C, la distanță de cel puțin 3m de orice sursă de căldura. Șeile de călărie vor fi acoperite cu huse și așezate pe suporți speciali, ferite de acțiunea directă a razelor solare. Accesoriile (frâu, dârlogi, etc) se vor depozita pe suporți speciali, în poziții libere, neforțate, pentru evitarea formării cutelor. Transportul lor este bine de făcut în mijloace de transport acoperite. Șeile se vor proteja de șocuri, în mod special partea din spate a șezutei.


Semne de avertizare a unei întrebuințări greșite sau a uzării excesive:

 

 • Rigiditate sau crăpare = uscare excesiva;
 • Întindere, alungirea găurilor, schimbarea formei = uzare totală;
 • Lipsa elasticității = uleiere insuficientă;
 • Încovoiere, crăpare, schimbarea formei accesoriilor metalice = uzare totală.


Producătorul nu poate fi făcut răspunzător pentru incidente provenind din nerespectarea instrucțiunilor de mai sus sau pentru disconfortul provenind de la folosirea unui echipament nepotrivit ca dimensiune sau model.

 

 
Acest site folosește doar cookies funcționale. Continuarea navigării pe acest site reprezintă acceptarea folosirii de cookies.